Korsetti-info

Yleistä korseteista

Korsettien käyttö on yleistymässä vuosi vuodelta Suomessakin, mutta edelleen sekä puhekielessä että kaupankäynnissä korsetti-sanaa käytetään harhaanjohtavasti myös vaatteista, joita ei pitäisi kutsua korseteiksi. Korsetti tarkoittaa vartaloa muokkaavaa vaatetta, jolla pystyy tiukentamaan vyötäröstä pois useita senttimetrejä. On suositeltavaa että vastaanvanäköisiä kevyitä vaatteita, joilla ei pysty eikä ole tarkoitus muotoilla vartaloa, kutsuttaisiin nimellä korseletti. Kaikki Korsettikauppa.fi tuotteet ovat vankkoja metalliluitettuja korsetteja, joilla pystyy halutessaan tiukentamaan vyötäröstä pois jopa 10 senttimetriä. Osa tuotteistamme on suunniteltu erityisesti pitkäaikaiseen kayttöön siten, että niihin on lisätty vahvistavia kerroksia.

Sanastoa

Plansetti: Korsetin edessä yleensä oleva kiinnitys on plansetti. Plansetti muodostuu kahdesta metallisista vastakappaleesta, josta korsetti avataan ja suljetaan irrottamatta nyöritystä.

Modesty panel: Korsetin takana on nyöritys sekä lähes kaikissa malleissamme ”modesty panel”, joka peittää ihon nyörityksen alla.

Tukiluu: Korsettien vartalon muokkaus perustuu niiden jäykkään rakenteeseen joka saavutetaan oikeilla materiaalivalinnoilla, monikerroksisuudella sekä erityisesti tukiluilla. Korseteissa voidaan käyttää yleisesti kolmea eri luumallia, jotka ovat muoviluut, metalliset litteät luut ja metalliset spiraaliluut. Muoviluita käytetään vain halvoissa korseteissa, jotka eivät ole tarkoitettu varsinaiseen kiristykseen. Meidän tuotteissamme on käytössä vain parhaiksi katsottuja metalliluita laadun ja pitkäikäisyyden takaamiseksi.

Tightlacing: Korseteilla harjoitettavaa jatkuvaa vyötärön muokkaamista kutsutaan usein myös suomenkielssä tightlacingiksi. Tightlacing harrastajat pitävät korsettia yllään pitkiä aikoja jonka vaikutuksesta vuosien kuluessa saadaan vyötäröä kavennettua. Periaatteessa kaikki mallistomme korsetit sopivat myös tightlacing harrastajille, mutta sivuiltamme löytyy myös erikseen osasto tavallista vahvemmille korseteille.

Nyöritys

Korsetti voidaan nyörittää eri tavoilla ilman että on olemassa yhtä oikeaa tapaa nyörittää korsetti. Tärkeimpänä nyöritettäessä on pitää huoli siitä, että kiristyslenkit sijoittuvat vyötärön kapeimpaan kohtaan, kunnollisen kiristämisen mahdollistamiseksi. Kannattaa huomioida että tietyissä nyöritystavoissa kiristyslenkit voi sijoittaa mihin tahansa kohtaan kun taas osassa ne voi sijoittaa vain joka toiseen väliin. Lisäksi on huomioitavaa että mikäli nyörit pujottelevat päälle ja alle ne jäävät puristuksiin korsetin reunojen väliin. Jos valitset kuvista kolmannen kaltaisen nyörityksen eivät nyörit missään kohtaa jää puristuksiin. Tässä esittelemämme kolme erilaista tapaa on tarkoitettu antamaan ideoita, joista kukin voi poimia omanlaisensa tyylin.

Nyöritys kannattaa aloittaa ottamalla nyörin keskikohta josta tulee nyörityksen ylin läpivienti. Tästä voit jatkaa alas kunnes tulet kiristyslenkkien kohdalle. Sovita korsettia ja varmista että kiristyslenkit tulevat vötärön kapeimpaan kohtaa jonka jälkeen voit suorittaa nyörityksen loppuun asti. Lopuksi päät voi solmia vaikka merimiessolmulla.

Korsetin pukeminen ja riisuminen

Ennen korsetin pukemisen aloittamista varmista että nyörit ovat tarpeeksi löysällä sekä ylhäältä että alhaalta. Aluksi kiinnitä plansetin puoliskot toisiinsa. Sen jälkeen aloita nyörityksen kiristäminen ylhäältä kohti kiristyslenkkejä. Tämän jälkeen sama alhaalta kohti kiristyslenkkejä, niin että nyörityksen kiristyessä kiristyslenkkien pituus kasvaa. Vedä kiristyslenkeistä ylimääräinen nyörityksen väljyys pois ja aloita uudestaan ylhäältä ja alhaalta kiristäminen. Jos et ole paljoa pitänyt korsetteja kannattaa kiristäminen lopettaa heti kun korsetti tuntuu napakalta. Solmi kiristyslenkit kauniille rusetille ja pidä korsettia päälläsi jonkun aikaa siihen totuttautumiseen. Kun korsetti alkaa tuntumaan liian löysältä voit avata kiristyslenkkien rusetin ja kiristää uudestaan samalla tavalla ensin ylhäältä kohti keskustaa ja sitten alhaalta kohti keskustaa lopuksi taas solmien kiristyslenkit.

Korsetin tulee tuntua napakalta mutta ei ”haarniskalta”, eikä sen kiristäminen saa missään tapauksessa sattua. Mikäli korsetti on oikean kokoinen ja kiristetty oikein se ei hankaloita hengittämistä.  Ensimmäisen aidon korsetin kanssa kannattaa totutella kiristämiseen vähän kerrallaan.

Kun haluat riisua korsetin älä koskaan yritä irrottaa plansetin puoliskoja toisistaan löysyttämättä nyöritystä ensin kauttaaltaan. Aloita riisuminen siis avaamalla kiristyslenkkien rusetti ja sitten löysyttämällä nyöritystä keskeltä kohti ylä- ja alareunaa niin kauan kunnes plansetin saa auki vaivatta.

Puhdistus ja säilytys

Korsettejamme ei voi missään tapauksessa vesipestä koneessa. Emme myöskään suosittele käsinpesua veteen upottaen. Parhaan lopputuloksen ja pitkäikäisyyden saamiseksi kannattaa korsettien puhdistus suorittaa asiantuntevassa pesulassa.

Pitkään käytetty korsetti kannattaa riisumisen jälkeen antaa tuulettua.

Muu vaatetus

Korsettimallistomme tuotteet toimivat sekä muun vaatetuksen päällä että alla ja mikseipä myös pelkästään muodostamassa pukeutumisen yläosan. Koska korsetin pesu ja puhdistus on tavallista vaatetusta vaivalloisempaa voi korsetin alla pitää ns. tuubia, joka ihon ja korsetin välissä vähentää korsettiin kohdistuvaa ihokosketuksesta aiheutuvaa likaantumista. Tuubin tulisi olla joustavasta kankaasta ja mahdollisimman tiukka jotta korsettia kiristettäessä vaatetus ei muodosta poimuja tai ryppyjä.